Sonbaharda Bursa; Gezi Rehberi

Sonbahar geldi çattı. Havadaki serinlik yavaş yavaş kendini hissettirirken. Sararan yaprakların dökülmesiyle doğada oluşan renkli manzara bizleri derin bir huzur veriyor. Bizde Bursa'da sonbaharda mutlaka gitmeniz gereken yerleri sizler için derledik.

1. Botanik Park

Bursa şehir merkezinde bulunan, hafta sonları şehir sakinlerinin en önemli uğrak noktalarından biri. Botanik çeşitliliğin oldukça fazla olduğu bu yerde sonbaharın renkleriyle en güzel zamanlarınızı geçirebilirsiniz.


2. Karacabey Longozu

Her yerde göremeyeceğimiz doğası ile kendine dünyayı hayran bırakan, Karacabey Longozları, çok çeşitli yabani hayvanları, suyun içinde büyüyen ağaçları ile sizleri bambaşka bir dünyanın içine bırakıyor. Kamp yapmak isteyenler için de oldukça tercih edilen bu doğal güzelliği sonbaharda mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

3. Suuçtu Şelalesi

Bursa’nın doğal oluşumuyla kendine hayran bırakan birçok şelalesi var. Ama bunlardan en bilinenlerden bir tanesi Suuçtu Şelalesi; Çevresinde ormanın güzelliğiyle birlikte suyun ahenkli akışı, ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor. Yazları çokça ziyaret edilen bu yeri birde sonbahar manzarasıyla görmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca çevresindeki piknik alanlarında aile veya dostlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz harika bir yer.

4. Mysia Yolları


Adı henüz yeni yeni duyulan. Kısa ya da uzun doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir rota. Mysia Yolları, antik Mysia halkından ismini alan tarihi Misi köyünde başlıyor, MÖ 7. yüzyılda kurulu, bugün Gölyazı turistik köyü olarak bilinen Apollonia antik kentine devam ediyor. 850 kilometre uzunluğunda 50 adet treking, bisiklet ve atlı yürüyüş parkurundan oluşuyor. Sonbaharda geziye çıkmak için güzel bir rota değil mi.


Bursa’da kırsal turizmi teşvik etmeyi hedefleyen Mysia Yolları’nın Doğa, Tarih ve Kültür Rotaları, Nilüfer Belediyesi tarafından geliştirildi.

5. Dudaklı Çınarlı Yol

Romantik fotoğrafların vazgeçilmez adresi bu yer yaklaşık 1.5 km uzunluğundaki çınar ağacı koridorundan oluşuyor. Sonbahar mevsiminde yaşanan yaprak dökümüyle birlikte ortaya eşsiz bir manzara çıkıyor. Bursa merkeze 22km uzaklıkta, Kestel’deki bu yeri mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6. Uludağ

Kışların vazgeçilmez gezi rotası olan Uludağ çok farklı türdeki ağaçlarıyla sonbaharda adeta görsel şölen yaratıyor. “Keşiş Dağı” olarak bilinen Uludağ’ın eteklerinde sonbaharın türlü türlü renklerini görmek mümkün. Özellikle Bakacak tepesi bu anlamda sizlere eşsiz manzaralar sunan yerlerden biri.


7. Ericek Göleti

Ericek Göleti, Sulama amacı ile oluşturulmuş bir gölet. Bursa’nın merkezine 36 km uzaklıkta Gürsu’nun Ericek Köyü’ne 3 km uzaklıkta bulunan bu alan. Piknik, kamp yapmak için güzel bir doğaya sahip olmasının yanı sıra; Adrenalin Park’ta eğlenebilir, bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini emojiyle göster

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir